Limburgse Aspergesoep

Ingrediënten

- 30 g boter
- 30 g bloem
- 1 ei, gekookt
- 500 g witte asperges
- 4 eetlepels slagroom
- 1 vleesbouillontablet
- 150 g gekookte ham, in reepjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

Was de asperges, schil ze en snijd het onderste stukje eraf. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1.5 liter water aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer die door de boter. Laat de boter even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen). Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Prak het ei fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de peterselie erover. Serveer direct.

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine