Asperge-maaltijdsandwich met gerookte zalm, gekookte eitjes en tuinkers

  • 750 g asperges
  • 2 eieren
  • 1 kant en klare Knorr Saus voor Asperges met witte wijn in zak
  • 150 g gerookte zalm
  • 8 grote volkoren boterhammen
  • margarine
  • 1 bakje tuinkers

 

Bereiding

Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Spoel af met koud water, pel ze en prak ze fijn.Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de boterhammen met margarine en bestrooi ze met wat peper. Leg op 4 borden een boterham. Beleg ze met zalm. Leg de warme asperges erop, schep de saus erover. Knip de tuinkers los. Strooi het ei en de tuinkers over de asperges. Leg de andere boterhammen er schuin tegen aan.  

Tip: Deze sandwich kun je ook maken met rookvlees of schouderham in plaats van zalm.

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine