Aspergekoekjes met ham en kruiden en gemengde salade

  • 500 g asperges
  • 400 g voorgekookte stevige aardappelen
  • 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges (à 40 g)
  • 10 el bloem
  • 4 eieren
  • 8 el fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)
  • 250 g hamblokjes
  • 4 el vloeibare margarine
  • 1 zakje salademix Italiaanse kruiden
  • 150 g gemengde salade

 

Bereiding

Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Snijd ze in dunne plakjes (ca. 3 mm.) Snijd de aardappelen in hele kleine blokjes.Strooi 1 zakje aspergesaus leeg in een grote schaal. Roer de bloem erdoor. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg de helft van de kruiden, de ham, de plakjes asperge en de aardappelblokjes toeVerhit een lepel margarine in een grote koekenpan, schep er naast elkaar ca. 8 grote lepels van het aspergekoekjesbeslag in en bak de koekjes om en om bruin en gaar in ca. 5 minuten. Leg ze op keukenpapier en bak de rest van de aspergekoekjes.Bereid ondertussen het andere zakje aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de salademix in een grote schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hussel de sla en de rest van de groene kruiden door de dressing.Zet 4 kleine schaaltjes op 4 grote borden. Schep de aspergesaus erin, leg de aspergekoekjes ernaast en schep de sla erbij. Dip de aspergekoekjes in de saus.

Tip: Voor een gerecht zonder vlees kun je de koekjes ook maken zonder ham.

Tip: Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine