Aspergeroomsoep met Coquilles Saint-Jacques

  • Roomboter 72 gr 
  •  Asperges 4 st 
  • Water 1lt
  • Kervel 1/2 tl 
  • Bloem 80 gr 
  • Room Culinair 0,2 lt
  • Peterselie 4 takjes 
  • Zout en peper
  • Coquilles Saint-Jacques 8st
  • Visfound 80cc
  • Groentebouillion poeder 1 1/2 tl
  • Noilly Prat (is een Franse droge vermout) 20cc

 

Asperges:
• Schil de asperges en snij ze in grove stukken.
• Breng water met zout en peper aan de kook met een mespuntje suiker en kook hierin de aspergepunten 5 min.
• Neem ze met een schuimspaan uit het water en zet ze apart.
• Leg de overige stukken van de asperges samen met de schillen in het kookvocht en kook dit 30 min.
• Zeef de bouillon en houd dit apart. Haal de stukken asperges tussen de schillen vandaan.
• Pureer de stukken, zet ze ook apart.

Roux: Laat de boter in een pan op een laag vuur smelten. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer de boter met een spatel erdoor. Zet de pan weer op een laag vuur en verhit de roux onder voortdurend roeren. De roux is gaar als hij wit uitslaat. De massa voelt dan korrelig aan. Haal de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.

Soep:

• Voeg het warme aspergevocht beetje voor beetje aan de roux toe. Laat de soep aan de kook komen. Voeg nu de gepureerde     aspergestukken toe en de room en laat dit 5 min. zachtjes garen. Laat de Coquilles Saint-Jacques in de visfound 2 min. met droge vermout garen.
•  Giet het kookvocht van de Coquilles Saint-Jacques met de groentenbouillon bij de soep.

 

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine