Aspergeterrine in een mantel van gerookte zalm

Benodigdheden:

1 à 1,5 kg. asperges
1 struik paksoi (alleen ‘t groene blad gebruiken)
200 gr. gerookte zalm
6-8  blaadjes -witte- gelatine
3 dl. room
zout
plastic folie
1 terrine of cakeblik (25 cm.)

 

• Maak de terrine ‘n beetje nat en bekleed deze met folie
• Blancheer ‘t blad van de paksoy, spoel af met koud water en droog ‘t tussen wat keukenpapier.
• Terrine bekleden met gerookte zalm.
• Asperges schillen, in stukjes snijden en koken in de room tot ze gaar zijn.
• 3 à 4 Asperges heel laten, beetgaar koken en apart houden.
• De gesneden en gekookte asperges pureren
• Geweekte gelatine in aspergeroom mengsel oplossen.
• Zo snel mogelijk afkoelen en de terrine half vullen.
• Hele asperges in paksoi draaien en in half gevulde terrine leggen. Op laten stijven (eventueel even in de diepvries) en dan de terrine vullen met de rest van ‘t aspergemengsel.
• Gerookte zalm over mengsel dichtklappen. Zo snel mogelijk af laten koelen.
• Mooie plakken snijden, op bord leggen en garneren met enkele bieslooksprieten of wat dille.

  

Met een heerlijk wit wijntje erbij wordt ‘t ècht genieten.

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine