Brioche met een salade van witte en groene asperges met op lage temperatuur gegaarde ganzenlever

Recept voor 4 personen

  • 4 mini brioche
  • 8 groene gekookte asprgers
  • 8 witte gekookte asperges
  • +/- 350 a 400 gr. ganzenlever
  • Truffel balsamico
  • 1 middel grote appel
  • truffel

 

Bereiding:

Maak de gekookte asperges aan met een vinegrette.
Doe de ganzenlever in een vacuumzak met een scheut witte port, laurierblad, tijm zout en peper.
Gaar deze in +/- 10 minuten au bainmairie in de oven op +/- 60 graden.
Laat dit afkoelen en snijd 4 flinke plakken.
Verwarm de brioche, snijd deze open, leg de ganzenlever op de brioche, schik de salade.
Appel ontdoen van het klokhuis en in 8 partjes snijden.
Carameliseer de appel met wat suiker in een anti aanbak pan.
Maak het geheel af met gecarameliseerde appel en truffel balsamico.
Garneer het geheel met geschaafde truffel.

Aspergemagazine online
ISSN: 2213-4956

Aspergemagazine print
ISSN: 2213-4948

Asperge magazine onderdeel van Special-magazine