Brioche met een salade van witte en groene asperges met op lage temperatuur gegaarde ganzenlever

Recept voor 4 personen

  • 4 mini brioche
  • 8 groene gekookte asprgers
  • 8 witte gekookte asperges
  • +/- 350 a 400 gr. ganzenlever
  • Truffel balsamico
  • 1 middel grote appel
  • truffel

 

Bereiding:

Maak de gekookte asperges aan met een vinegrette.
Doe de ganzenlever in een vacuumzak met een scheut witte port, laurierblad, tijm zout en peper.
Gaar deze in +/- 10 minuten au bainmairie in de oven op +/- 60 graden.
Laat dit afkoelen en snijd 4 flinke plakken.
Verwarm de brioche, snijd deze open, leg de ganzenlever op de brioche, schik de salade.
Appel ontdoen van het klokhuis en in 8 partjes snijden.
Carameliseer de appel met wat suiker in een anti aanbak pan.
Maak het geheel af met gecarameliseerde appel en truffel balsamico.
Garneer het geheel met geschaafde truffel.

© Copyright Fotografie Ferry Vloet VOF